Blog, Confort

Camere inteligente pentru unitățile de cazare: de ce să alegi soluții de tip ”smart home” pentru hoteluri și pensiuni

Ai un hotel sau o pensiune? Cum ar fi să ai la îndemână o serie de soluții dedicate industriei tale, care să permită controlul inteligent al camerelor, atât din perspectiva oaspeților, cât și din cea administrativă? Nu-i așa că ți-ar plăcea să eficientizezi costurile, oferind clienților în același timp condiții confortabile?

Cu ajutorul dispozitivelor de casă inteligentă, oaspeții pot seta temperature ambientală, nivelul iluminării, deplasarea roletelor sau funcții specifice camerelor de hotel sau pensiune, afișate pe ecranul propriului smartphone, prin simpla instalare a aplicației specifice în baza unui cod QR și urmând niște pași extrem de simplu, sau printr-o tabletă pusă la dispoziție de administrație cu toate setările predefinite.

Soluţiile noastre pot fi instalate atât în clădirile noi, cât şi în orice altă fază, într-o manieră non-invazivă. Nu este necesar accesul la circuitul electric al clădirii sau la alte surse de alimentare – produsele noastre funcționează pe baterie, se instalează prin aplicare adezivă pe suprafețe și comunică wireless.

În plus, sistemul poate funcționa și pe bază de scenarii predefinite: acționarea roletelor la ore standard, stabilirea temperaturii în funcție de ocuparea camerei etc., scenarii ce pot fi suprascrise manual, în funcție de nevoile și preferințele oaspeților ocupanți ai camerelor.

Aerul condiționat, caloriferul, roletele, luminile – găsirea tuturor butoanelor și comutatoarelor potrivite poate fi o provocare pentru oaspeți. Având toate comenzile pe un singur display, camerele inteligente reduc confuzia și inconvenientele pe care le au oaspeții. Cu câteva glisări simple în aplicație sau cu ajutorul asistentului vocal, luminile sunt comutate, A/C este pus pe modul potrivit și roletele sunt acționate. Acum singurul motiv pentru care oaspetele ar mai fi nevoit să se ridice din pat ar fi un apel – de la natură.

Un avantaj deseori trecut cu vederea când vine vorba de camere inteligente este capacitatea îmbunătățită de a anticipa problemele tehnice cu ajutorul dispozitivelor și repararea lor în timp util. Acest lucru permite administratorilor de hoteluri sau pensiuni să intervină în cel mai oportun moment posibil, evitând situațiile în care nevoia de reparații împiedică experiența clientului.

Călătorii devin tot mai selectivi când vine vorba de alegerea unităților de cazare, astfel că sustenabilitatea devine din ce în ce mai importantă. Camerele inteligente pot ajuta la reducerea risipei de energie din camerele smart prin intermediul senzorilor care detectează dacă camera este ocupată sau liberă, dacă oaspeții dorm sau sunt treji, setând starea iluminatului, a temperaturii și a altor aparate electrice în consecință. În plus, există și opțiunea de a pune camerele în modul ecologic (Eco), economisind electricitate și apă, doar prin simpla apăsare a unui buton. Acest lucru nu numai că protejează planeta, ci și reduce cheltuielile cu utilitățile.

Dacă până acum tehnologia din industria hotelieră s-a concentrat pe distribuție, finanțare, motoare de rezervare online și alte procese back-end pentru a ajuta hotelurile și pensiunile să facă lucrurile mai eficient, acum tehnologia de tip camere inteligente face parte integrantă din experiența unității de cazare.

Related Posts

Lasă un răspuns