Blog, Retele Wifi

Categoriile noastre de produse pentru rețele wireless. Scurt ghid de conversație

Routere wireless

Într-o lume în continuă mișcare și transformare, în care toate serviciile au la bază și interacțiune digitală, oricine își dorește și are nevoie acasă și la birou de internet fără limită, o conexiune online continuă și stabilă. În anumite cazuri, conexiunile 3G sau 4G nu sunt suficiente, astfel că un router wifi devine cea mai bună soluție la care se poate apela.

Un router este un dispozitiv care conectează două sau mai multe rețele de calculatoare și device-uri, cu fir (en: wired) sau fără fir (en: wireless), care trimite pachetele de date între dispozitivele din rețea și Internet, prin rețeaua unui furnizor de servicii internet.

Un router wireless este un dispozitiv care execută funcțiile unui router, dar include și funcțiile unui punct de acces, fiind nodul central al rețelei. Routerele wireless permit mai multor computere și altor dispozitive inteligente, cum ar fi smartphone-uri și tablete, să împartă aceeași rețea. Astfel, tot traficul de date este realizat prin router, care poate, prin consultarea rețelei și verificarea necesarului de viteză, să împartă viteza și numărul de pachete de date în funcție de necesitățile de moment ale dispozitivelor conectate la rețea.

Amplificatoare wireless

Amplificatoarele wireless (wireless repeater, în limba engleză) au rolul de a multiplica și extinde semnalul wireless provenit de la un router sau de la un punct de acces wireless într-o arie mare, cum ar fi o fabrică, o firmă extinsă, cu mai multe clădiri, sau o casă cu mai mult de un etaj. Când două sau mai multe dispozitive trebuie să se conecteze între ele prin internet, iar distanța dintre ele este prea mare pentru a stabili o conexiune directă, un amplificator semnal wireless de semnal este folosit pentru a reduce distanța. Astfel, echipamentele aflate la distanță prea mare de sursa primară de semnal se vor putea conecta fără probleme, beneficiind și ele de internet fără limită și o conexiune online continuă și stabilă.

În acest sens, amplificatoarele wireless sunt ideale pentru clădirile mari, hale, sedii de companii pe mai multe niveluri, dar și pentru casele și vilele cu o suprafață mai mare.

Amplificatoare de rețea

WiFi-ul este minunat și pentru majoritatea oamenilor este cel mai simplu mod de a avea acces la Internet în fiecare cameră din casă, dar în case mari, cu pereți groși, semnalul wireless poate să nu ajungă peste tot sau să ajungă cu putere redusă, și uneori o conexiune prin cablu este pur și simplu o soluție mai bună. Dar a trage cabluri prin toată casa nu este numai ineficient, dar este și foarte costisitor și inestetic.

Un amplificator de rețea este extrem de eficient în îmbunătățirea performanței rețelei wireless prin transmiterea datelor prin cablurile electrice ale locuinței. Funcționează cu ajutorul unei serii de adaptoare powerline, care sunt mici dispozitive cu mufă de perete care au porturi Ethernet (și, în unele cazuri, funcționalități wireless), dar nu sunt o alternativă a unui router: ele sunt doar o altă metodă de a conecta dispozitivele la router sau la punctul de acces.

În acest sens, amplificatoarele de rețea sunt ideale pentru clădirile mari, hale, sedii de companii pe mai multe niveluri, dar și pentru casele și vilele cu o suprafață mai mare sau pereți groși. În cazul în care ai biroul într-o hală și routerul se află la intrarea în hală, iar biroul este în spatele ei, transmiterea datelor prin circuitul electric poate fi prelungită instalând în birou un amplificator de rețea, pentru o conexiune rapidă și stabilă la internet.

Related Posts

Lasă un răspuns