Blog, Liniște și siguranță

Cum să rămâi în siguranță pe rețelele wireless

Wireless LAN este standardul de transmisie în rețeaua de domiciliu și este mult mai convenabil decât o grămadă de cabluri sau fire împrăștiate prin fiecare încăpere. Am adunat în acest articol câteva sfaturi și trucuri pentru a te ajuta să te bucuri de această libertate în siguranță.

1. Acces wireless prin intermediul unei chei de rețea

Când pornești pentru prima oară un router wifi FRITZ!Box, o conexiune LAN wireless criptată este deja activată. SSID – numele rețelei – este, în general, identic cu numele modelului FRITZ!Box, de ex. FRITZ!Box 7590. Când accesezi această rețea de pe un laptop sau un smartphone, va solicita introducerea unei chei de securitate sau de rețea. Această cheie este imprimată pe partea de jos a carcasei FRITZ!Box-ului Sau pe foaia cu informații anexată.

2. Modifică informațiile contului

Există două moduri de a crește securitatea: în primul rând, poți schimba numele rețelei wireless. Alege un nume pentru SSID care nu te identifică drept operator sau pentru ce este folosit (pentru afaceri sau personal). În plus, poți modifica și cheia de rețea existentă. Selectează o parolă de cel puțin 20 de caractere. Pentru mai multe informații despre parole puternice, fă click aici.

3.Verifică accesul la routerul FRITZ!Box

Interfața de utilizator FRITZ!Box poate fi de asemenea deschisă doar cu o parolă atunci când e utilizată pentru prima dată. Parola poate fi găsită în fișa cu informații anexată. De asemenea, parola poate fi modificată individual. Această parolă ar trebui să fie diferită de cheia de rețea și să fie cunoscută numai de utilizatorii cărora li se permite să facă schimbări în setările FRITZ!Box.

4. Integrează alte dispozitive în siguranță

Dacă dorești să crești suprafața de acțiune a rețelei tale wireless, un produs FRITZ!Repetor sau FRITZ!Powerline este ideal. Aceste dispozitivele sunt, de asemenea, criptate. Standardul Wi-Fi Protected Setup (WPS) permite ca aceste dispozitive să fie conectate ușor și în siguranță la FRITZ!Box. O simplă atingere a unui buton este de obicei suficientă. Informații detaliate despre cum se pot conecta acestea pot fi găsite în instrucțiunile de pornire rapidă ale produsului respectiv.

5. Oprește WiFi-ul atunci când nu îl utilizați

Poți utiliza funcția de programare Wireless LAN pentru a opri întreaga rețea wireless în timpul nopții sau în alte momente în care oamenii nu o folosesc. Pur și simplu introduci perioada dorită în meniul corespunzător din interfața de utilizator FRITZ!Box. Poți reduce, de asemenea, puterea de transmisie a routerului FRITZ!Box, astfel încât acesta să nu transmită dincolo de propria casă – ceea ce reduce, de asemenea, interferențele cu rețelele vecinilor.

6. Descarcă actualizările periodice

Ține-ți browserul și sistemul de operare actualizat. Poți, de asemenea, face copii de siguranță ale datelor și fișierelor pe hard disk-uri externe sau în cloud, care ajută la prevenirea pierderilor de date în caz de probleme tehnice.

7. Ai încredere în firewall-ul tău FRITZ!Box

FRITZ!Box oferă un firewall complet închis pentru a proteja rețeaua împotriva datelor nedorite de pe internet. În setările din fabrică, toate computerele, telefoanele inteligente și alte dispozitive conectate la FRITZ!Box sunt deja protejate împotriva atacurilor. Un firewall personal de pe PC sau laptop protejează, de asemenea, confidențialitatea controlând traficul de ieșire.

8. Protejează-te împotriva phishing și spam

Phishing este procesul de difuzare a e-mailurilor false care sunt foarte similare în ceea ce privește designul și conținutul celor ale băncilor sau ale altor companii. Dacă faci click pe un link dintr-un astfel de e-mail ești redirecționat către un site web fals, unde sunt solicitate informații confidențiale, cum ar fi datele de conectare, PIN-urile și TAN-urile pentru serviciile bancare online. Dacă primești o astfel de solicitare, recomandăm contactarea băncii și partenerilor de afaceri. De asemenea, ar trebui făcut același lucru și dacă ai impresia că ai fost deja victima unui atac de phishing. Introdu adresele web în browser sau salvează site-urile sau linkurile preferate ca marcaje. Pentru a evita să fii victima e-mailurilor de tip phishing și spam, trebuie să fii atent unde introduci adresa ta de e-mail atunci când navighezi pe web.

Lista de verificare – Cum să crești securitatea rețelei Wireless LAN

  • Schimbă numele rețelei wireless după pornirea routerului FRITZ!Box
  • Numele rețelei wireless nu ar trebui să permită tragerea de concluzii despre tine ca operator al rețelei wireless sau locației acesteia
  • Alocă o nouă cheie de rețea.
  • Schimbă parola pentru interfața de utilizator FRITZ!Box
  • Oprește wireless-ul atunci când nu aveți nevoie de el, de exemplu noaptea.

Related Posts

Lasă un răspuns