Cu rutinele Alexa, mai multe acțiuni pot fi executate simultan sau într-un anumit moment cu o singură comandă vocală. Homematic IP, în conexiune cu rutinele Alexa, poate să activeze în același timp mai multe dispozitive Homematic IP, cum ar fi acționarea tuturor actuatorilor pentru iluminare concomitent. La comutarea luminilor prin intermediul dispozitivelor de diminuare a intensității iluminării, valoarea diminuării luminilor poate fi de asemenea reglată în procente.

În plus, activarea modului ecologic în rutinele Alexa poate fi inclusă. În momentul de față se lucrează la extinderea altor funcții legate de rutinele Alexa, cum ar fi integrarea dispozitivelor de acționare a obloanelor și jaluzelelor.

Configurarea și controlul sistemului Homematic IP se realizează prin intermediul aplicației gratuite Homematic IP de pe smartphone în legătură cu serviciul Homematic IP cloud.

În comparație cu alte sisteme, dispozitivele Homematic IP oferă avantajul că funcțiile dependente de cloud, cum ar fi încălzirea sau profilul de timp, precum și comunicarea dintre dispozitivele unice, rămân funcționale și fără conexiune Internet activă datorită unei memorii integrate. Funcțiile dependente de cloud sunt toate regulile și profilele create cu funcția “automatizare”, configurații ale obloanelor, cum ar fi protecția împotriva blocării, protecția împotriva furtunilor, funcția de protecție termică sau de evacuare, precum și controlul vocal. Acestea sunt verificate în cloud și necesită conexiune Internet și cloud active în orice moment. Se recomandă conectarea dispozitivelor Homematic IP prin intermediul funcțiilor de grup, cum ar fi grupurile de lumină și de jaluzele, de exemplu, întrucât în această situație traficul radio este redus, iar conexiunile create prin grupuri rămân funcționale și fără conexiune la Internet.

Atunci când sunt utilizate servicii de comandă vocală precum Amazon Alexa sau Google, este de asemenea recomandat să fie folosite telecomenzi sau butoanele pentru a controla dispozitivele pentru a permite comutarea componentelor fără control vocal activ.

Toate dispozitivele electronice sau orice conductor de curent creează un câmp electromagnetic. Acestea apar într-o gamă largă de puteri și frecvențe. Acest lucru se aplică în special dispozitivelor care emit unde radio:

 • Rutere WiFi
 • Dispozitive portabile
 • TV
 • Calculatoare
 • Difuzoare radio și căști radio
 • Sisteme audio și video
 • Sisteme de alarmă
 • Telefoane mobile și telefoane fără fir
 • Cuptoare cu microunde
 • Balasturi electronice pentru lămpi fluorescente
 • Audio-monitoare pentru copii

Aceste interferențe pot fi reduse substanțial prin menținerea unei distanțe cât mai mari între componentele radio și acele surse potențiale de interferență. Recomandăm montarea unității centrale de control sau a punctului de acces într-o zonă fără surse de interferență sau aflate, în mod ideal, la o distanță de cel puțin 1 m, pentru a obține o acoperire wireless optimă.

Implementarea sistemelor de control vocal se realizează prin intermediul interfețelor oferite de producători. În funcție de furnizor, sunt realizabile diferite funcții și configurări. În prezent, Asistentul Google, din păcate, nu are comenzi vocale pentru controlul obloanelor și jaluzelelor. De îndată ce funcția va fi pusă la dispoziție de Google, va fi adăugată și în lista de funcții Homematic IP.

Integrarea aplicației Homematic IP cu Amazon Alexa are loc direct prin intermediul Homematic IP cloud, adică prin intermediul punctului de acces Homematic IP. Varianta de dispozitive Amazon Alexa Echo Plus suportă o variantă a protocolului ZigBee, care suportă direct luminile Philips HUE. Cu alte dispozitive Amazon Alexa, pentru Philips HUE este nevoie și de un gateway suplimentar. Astfel, cel mai ieftin mod de a configura controlul vocal cu Amazon Alexa este un punct de acces Homematic IP + Amazon Echo Dot.

În prezent, aplicația este disponibilă în limbile germană, engleză, franceză, olandeză, italiană, spaniolă, poloneză, rusă, daneză, finlandeză, suedeză și norvegiană.

În memoria cache a browserului, acesta stochează temporar site-uri Web și imagini. Dacă site-urile Web sunt vizitate frecvent, datele nu trebuie să fie descărcate din nou de pe Internet. În acest fel, site-urile web pot fi afișate mai repede. În timpul actualizării firmware a unității de control central Homematic IP, unele date ale CCU2 stocate temporar în memoria cache vor fi actualizate. Pentru a evita orice probleme în timpul actualizării unei noi versiuni de firmware, recomandăm ștergerea memoriei cache a browserului după fiecare actualizare.

Toate dispozitivele Homematic IP comunică prin IPv6 sau, mai precis, prin UDP/IP. Utilizând IP, toate dispozitivele din casa inteligentă pot fi operate într-o singură rețea și pot fi combinate prin aplicații corespunzătoare. Aceasta înseamnă că, de ex. Camerele IP pot fi integrate în soluția Homematic IP dacă aplicația corespunzătoare suportă protocolul Homematic IP. În viitor, și alte medii de comunicare vor sprijini Homematic IP ca tehnologie radio pentru alte dispozitive.

Homematic IP duce securitatea în cee ace privește controlul casei la un nou nivel. Chiar și procedura de învățare este securizată criptografic. Spre deosebire de alte tehnologii radio, cum ar fi WLAN, Bluetooth (dispozitive fără afișaj) sau ZigBee, Z-Wave, DECT, ULE și EnOcean, nu este posibilă interceptarea codurilor în timpul instalării. În timpul operării, pachetele de date sunt criptate și autentificate. Prin urmare, ne bazăm pe standarde general acceptate și publicate, cum ar fi AES-128 și CCM / RFC3610.

De asemenea, comunicarea dintre punctul de acces și cloud-ul Homematic IP, precum și conexiunile dintre aplicație și cloud, sunt protejate prin procedurile de securitate online.

Conceptul de securitate și în special protocoalele radio au fost testate de experți renumiți și independenți în domeniul securității. De exemplu, soluția de control climatic Homematic IP a fost evaluată “foarte bine” de laboratorul de testare AV-Test.

O reglementare care asigură clienților noștri funcționarea îndelungată a produselor Homematic IP face parte din Termenii și condițiile noastre. eQ-3 este cunoscut pentru susținerea liniilor sale de produse pentru o perioadă deosebit de lungă de timp, fără compromisuri în ceea ce privește compatibilitatea cu generațiile anterioare. Acesta este cazul, de exemplu, cu FS20 de mai bine de 15 ani și deja 10 ani cu Homematic.

Da, acest lucru este posibil deja cu majoritatea aplicațiilor Homematic.

Cerințele tehnice sunt deja în vigoare, iar Homematic și Homematic IP sunt compatibile cu CCU2.

Da, sunt acceptate diferite fusuri orare. Profilurile săptămânale se bazează întotdeauna pe ora locației punctului de acces, adică în fusul orar care a fost configurat pentru punctul de acces.

Nu, nu există costuri de funcționare, cum ar fi costurile de închiriere a serverului, costurile pentru aplicațiile din magazinul de aplicații etc. Ar putea fi posibil – dar în prezent nu este încă planificat – aplicația gratuită să fie extinsă prin servicii suplimentare contra cost de achiziționat din magazinul de aplicații.

Sunt acceptate telefoane cu Android începând de la versiunea 4.1 și iPhone cu iOS începând cu versiunea 8. Acestea acoperă mai mult de 90% din piața actuală și dispozitivele instalate. eQ-3 continuă în mod activ să monitorizeze Windows Phone și intenționează să adauge la lista sistemelor de operare și Windows Phone dacă piața și cererea vor fi în creștere și dacă lansarea Windows 10 va avea succes.

Protocolul Homematic a fost dezvoltat de eQ-3 exclusiv pentru aplicații în locuințe și clădiri inteligente. Dezvoltarea sa se bazează pe mai mult de 20 de ani de experiență. Din punct de vedere tehnic, protocolul Homematic este un protocol radio bidirecțional. Aceasta înseamnă că fiecare receptor este capabil să confirme o comandă primită de la transmițător.